Získejte 20% slevu na jednobarevné teflonové ubrusy s kódem: STANDARD20

Z látek lze vytvořit mnoho praktických a originálních školních potřeb, které nejen usnadní školní život, ale také dodají osobitý styl a šmrnc. Zde je několik nápadů, co všechno můžete vyrobit.

  1. Obaly na sešity a knihy

Obaly na sešity a knihy z látky nejen chrání jejich povrch, ale také dodávají vzhledu školních potřeb jedinečný styl. Stačí kousek bavlny nebo plátna, šicí stroj a trocha času, abyste vytvořili praktický a krásný obal, který můžete zdobit podle vlastního vkusu.

  1. Penály a pouzdra

Stylové penály a pouzdra na tužky lze snadno ušít z pevnější látky, například z potahové. Můžete si vytvořit jednoduchý obdélníkový tvar se zipem, nebo vyzkoušet složitější vzory s kapsami a přihrádkami na různé psací potřeby.

  1. Tašky a batůžky

Originální školní tašky a batůžky z látky jsou praktickým doplňkem pro každého žáka nebo studenta. Můžete si vyrobit menší tašku na svačinu nebo větší batoh, do kterého se vejde vše potřebné pro celý školní den. Kombinace barevných látek a vzorů dodá tašce osobitý styl.

  1. Látkové diáře a zápisníky

Z obyčejného diáře nebo zápisníku můžete vytvořit unikátní kousek, když ho obalíte do látky. Stačí vybrat oblíbený vzor a pomocí lepidla nebo šicího stroje připevnit látku na pevný obal diáře. Tímto způsobem si můžete vytvořit kolekci jedinečných zápisníků pro různé předměty.

  1. Látkové záložky

Zbytky látek lze skvěle využít k výrobě záložek do knih. Stačí vystřihnout obdélníčky, obšít je a případně ozdobit výšivkou, knoflíky nebo stuhami. Tyto malé, ale užitečné doplňky mohou být i pěkným dárkem pro spolužáky nebo učitele.

textilní záložka do knihy s dětským motivem

  1. Kapsáře na školní pomůcky

Kapsáře na školní pomůcky, které lze zavěsit na stůl nebo na zeď, pomohou udržet pořádek a organizaci. Můžete je ušít z pevné látky s různě velkými kapsami, kam se vejdou sešity, knihy, tužky a další potřeby.

 

 

Výroba školních potřeb z látek je skvělý způsob, jak zapojit kreativitu a vytvořit si originální a praktické doplňky do školy. Navíc můžete využít i výprodejové látky a ušetřit tak i peníze. Takže, neváhejte a pusťte se do tvoření – vaše školní potřeby už nikdy nebudou obyčejné!